Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Rólam

Kézműves üveg dekoráció és ajándéktárgy készítés

 

Az én történetem

 

Szenvedélyességem az üvegművészet iránt már tini koromban kezdődött. Egy villanykörte adta az első ihletet, hogy azzal bizony kezdeni kell valamit!

Mintákat festettem rá akrillal, körömlakkal. Óvatosan széttörtem, hogy a kehely része megmaradjon és berendeztem mini "üvegpalacknak". Minden létező verzióban szétszedtem, lereszeltem a foglalatot, bíbelődtem az izzóval. Szóval a lehető legtöbbféle módon felhasználtam a kreativitás oltárán. Szatyorszám gyűjtöttem a preparálásra szánt kiszuperált kisebb-nagyobb villanykörtéket. 

De nem voltam elégedett. Egy tizenéves repertoárjában nincsenek olyan eszközök és anyagok, amivel valami nagyot alkothatna.

Aztán mikor megkaptam életem első üvegfestő készletét édesanyámtól egy új világ nyílt meg előttem. A színek káprázatosak voltak, a befestett üveget a fény felé tartva a színek kavalkádja elvarázsolt. Minden kezem közé üvegtárgyra festettem valamit. Poharak, tálak, tányér, váza, üvegpalack, ajtóüveg, üveglapok. Fél délutánon át pajszerrel reszeltem egy üveglapot, mire kettévágtam (Ki hallott még akkor üvegvágóról?!)

Az én történetem itt kezdődik. Egy egyszerű villanykörtével, ami beindította a fantáziámat.

 

Szenvedélyem a kézművesség

Az intenzív üvegfestés korszakom akkor hagyott alább, mikor elfogytak a kezem ügyébe kerülő üres felületek. Meguntam, hogy csak olyan formájú tárgyra festhetek, ami van. Szerettem volna én megalkotni magát a tárgyat is. Így találtam rá a tiffany technikára, ami egy újabb mérföldkő lett az életemben.

Minden kézzel készült üvegdíszem egy kis történet, ahol a kézművesség és a design találkozik. Az inspirál, mikor a gyönyörű színes üvegen áthatol a fény és a falakra vetíti fényjátékát. Az otthonok dekorálása mellett a praktikussága is fontos számomra, ezért lakberendező képzést is végeztem.

Hiszem, hogy kézműves tárgyakkal különleges hangulatú otthonokat lehet berendezni, ami biztosan nem jön veled szembe egy lakberendezési újság fotóin!

Célom, hogy üveg alkotásom üde színfolt legyen a lakásban, színeivel inspiráljon, és odavonzza a tekinteteket. 

 

 

„Ha különleges ajándékötlet kell mindig Noémihez fordulok”

 

Büszkeséggel tölt el, hogy ha a környezetemben szóbakerül a kézművesség, mindenkinek én jutok róla eszembe. "Ha a Noémi ott van akkor nem kell izgulni a dekoráció miatt". Festek, forrasztok, dekorálok bármilyen projektben.

Mindannyian szeretjük szép tárgyakkal körülvenni magunkat. Mindig is törekedtem arra, hogy a kezem közül kikerülő üveg dekorációk időtállóak legyenek, mind formában, mind színvilágban. Igyekszem praktikus tárgyakat tervezni és kerülni a funkció nélküli porfogókat.

 

Bízom benne, hogy a termékeim elvarázsolnak, és emlékezetessé teszik mindennapjaidat. Ha olyan egyedi, színes és kreatív dekorációs tárgyakra vágysz, amelyek kifejezik a stílusod és személyiséged, akkor nézd meg folyamatosan bővülő kollekciómat.

 

Héviziné Kert Noémi kézműves, alkotó

Hekeno Glass

 

Itt is találkozhatsz velem:

Instagram

Pinterest

Facebook